Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

400 bilar åker runt Siljan på lördag

Annons

Minst 400 ekipage väntas komma till Rättvik i helgen när den 24:e upplagan av Roadrunners lopp Big Lake Run körs på lördag.

På lördagsmorgonen samlas bilar och förare, passagerare och andra intresserade för att på Prästskogsvallen beskåda vrål-åken. Allmänheten kan också rösta på sin favoritbil och samtidigt vara med i utlottningen av

fina vinster. En jury bedömer

bilarna och väljer de fem finaste. Pris för long distance koras också, deltagare som åkt längsta sträckan för att komma till Rättvik.

Deltagarna kör de tolv milen runt Siljan. På Sollerön är det stopp för picknick.

- Det kan ibland vara svårt att få tillbaka folk till Rättvik, men här vid målgången har vi lite tävlingar och på kvällen väntar Rock´n´Roll Jamboree i Rättviks-parken med Tom Powder and ton up boys, Bobbin Steve and the play tones och Dottie and the Wolfpack.

Roadrunners ger också ut en cd med alla artister från kvällen, berättar Magnus Björklund från Roadrunners Rättvik.

Närmare 50 personer arbetar med arrangemanget som är Road- runners viktigaste inkomstkälla för att driva lokalen med ett antal verkstadsplatser.

- I år har vi också satsat på ungdomsverksamhet och flera tjejer har börjat jobba med en bil här, berättar Maja Staffansson, Roadrunners.

- Vi hoppas på bra väder, en rolig dag och kväll, säger Magnus.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons