Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3G-mast kan stå Våmhuspar dyrt

Annons

Nu befarar makarna Tibell att den 3G-mast som ska resas i Bonäs kan leda till att de tvingas flytta igen.

- I så fall innebär det en ekonomisk katastrof för oss. Vi har lagt ner så mycket pengar på huset för elsanering, pengar som vi aldrig kommer att få igen vid en försäljning, berättar Carin och Gunnar.

På lördagen hade Tandvårdsskadeförbundet i Ovansiljan förlagt årsmötet hos makarna Tibell.

Där var ett av diskussionsämnena den 3G-mast som ska resas i Bonäs, 3,5 kilometer från Tibells hus.

- Naturligtvis har vi protesterat mot det här, men allt vi skickat in har negligerats av kommunen. Där påstår man för övrigt att masten kommer att ligga 5 kilometer från vårt hus vilket inte är sant. Men därigenom kunde kommunen sortera bort våra synpunkter, säger Carin.

Hon har tidigare skrivit till statsminister Göran Persson och statsråden Kjell Larsson, Mona Sahlin, Ingela Thalén och Björn Rosengren och påtalat sina problem och rädslan för fortsatt utbyggnad av 3G-master.

- Endast Björn Rosengren svarade och hans svar var kort och gott att kommunerna själva är suveräna att bestämma var och hur det ska byggas.

Anna-Lisa Mandfloen, ordförande i Tandvårdsskadeförbundet Ovansiljan, säger att föreningen till fullo stödjer makarna Tibell och deras kamp för att kunna bo kvar i Våmhus.

- Metaller i tänderna och elöverkänslighet hänger ihop. Det får många av våra nära 100 medlemmar erfara, framhöll Mandfloen på lördagskvällen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons