Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

&#39Jag menar inte att vara elak mot någon&#39

Annons

En av företagarna, Runo Nordsveen som driver kiosk- och spelbutiken Mixerian, säger sig vara helt utbränd och går så långt att han kan tänka sig att lägga ned sin affärsrörelse.

I Konsum "håller de på att bli tokiga" enligt föreståndaren Kerstin Nilsson-Magnil.

Vi träffar Konrad när han sitter på en parkbänk vid 245:an mitt i centrum. Han förefaller lugn och samlad trots att han är väl medveten om att den handlar om honom, artikeln med den braskande rubriken "Företagare trakasseras" i torsdagens nummer av tidningen.

- Jag förstår inte varför de är så ilskna på mig så att de vill gå och baktala mig på det här sättet.

- Visst handlar jag på Konsum men jag betalar alltid och sedan går jag ut. Jag kan inte tycka att jag skulle ha skrämt någon av flickorna som jobbar där, säger han lågmält.

Konrad förefaller ha vad som ofta kallas god social kompetens. Medan vi samtalar morsar han på flera bekanta och vinkar glatt till ett par cykelturister som trampar förbi.

Men under den glatta ytan kan man ana en viss besvikelse över att framstå som en syndabock om den lokala kommersen mattas.

- Man blir både ledsen och förbannad. När jag är på bra humör gillar jag att prata med folk. Själv upplever jag mig inte som störande men tydligen är det en eller ett par personer som inte tycker om mig.

Sedan skrattar han:

- Men det skiter jag i för jag är värmlänning, säger Konrad med klar syftning på värmlänningars generellt glada och lättsamma sinnelag.

- Jag är kanske en slarver och visst kan det hända att jag har varit dum i käften i bland men jag har aldrig haft för avsikt att vara elak mot någon.

- Jag är snäll mot alla som är snälla mot mig, avslutar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons