Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

39-åringens dom dröjer

Annons

Det var den 17 mars som rättegången mot 39-åringen avslutades med slutpläderingar vid Mora tingsrätt.

Åklagaren Olle Sohlberg yrkade på att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, vilket också blev tingsrättens beslut.

Sohlberg poängterade dock i sitt slutanförande att gärningen innehållit ett så långt förlopp av lidande att påföljden - om inte den rättspsykiatriska undersökningen visar något annat - motiverade livstids fängelse.

Enligt Pelle Granström vid Rättsmedicinalverkets undersökningsenhet i Huddinge ska en rättspsykiatrisk undersökning enligt lag påbörjas inom en vecka efter att rättegången avslutats och pågå i 28 dagar.

På fredag var det tänkt att resultatet skulle ha varit klart och att huvudförhandlingen skulle återupptas vid Mora tingsrätt.

Domstolssekreterare Monica Brygt vid Mora tingsrätt säger dock att ett anstånd har beviljats till den 30 april för redovisningen av undersökningsresultatet.

- Förhandlingarna är nu planerade att fortsätta den 7 maj men jag kan i dag inte säga om de blir öppna eller om de kommer att hållas bakom stängda dörrar, säger Monica Brygt.

Enligt uppgifter ska 39-åringen ha begärt att företrädas av annan försvarare än advokat Tomas Wikner då förhandlingarna återupptas.

Varken åklagaren Olle Sohlberg eller domstolssekreterare Monica Brygt säger sig dock känna till någon sådan begäran.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons