Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

39-åringen bestrider skadestånd

Annons

Målsägarbiträdet Marianne Ström Judén har yrkat på 125 000 kronor till vart och ett av barnen samt med 75 000 kronor vardera till Maries föräldrar och en yngre bror. Ström Judén menar att föräldrarna och den yngre brodern stått Marie tillräckligt nära för att ha rätt till ersättning. Hon påpekar också att 39-åringen själv i förhören berättat om Maries mycket nära relation till sin familj.

- Förlusten av ett barn är det största trauma som en förälder kan råka ut för, sade Ström Judén.

Hon menar även att ännu högre belopp än de begärda kan komma ifråga, och hänvisar till tidigare pilotfall.

- Det jag särskilt vill peka på är att de anhöriga inte bara har en börda utan två, sade målsägarbiträdet om Maries föräldrars situation.

- De ska inte bara försöka bearbeta sorgen efter sin dotters död, utan har också parets barn att ta ansvar för. Barn som i sin tur inte bara har chocken och sorgen över moderns död att bearbeta utan dessutom tvingas leva med det faktum att deras pappa dömts för mordet, sade Ström Judén.

Hon menade också att gärningens natur är av betydelse för hur långvariga de akuta psykiska skadorna på parets barn och de andra släktningarna blir.

- Barnen har vistats på gården varannan vecka efter försvinnandet, och de har lekt på den plats där deras mamma legat nedgrävd. Det här kommer barnen givetvis att förstå så småningom, och det kommer att innebära ytterligare ett trauma för dem, konstaterade Marianne Ström Judén.

39-åringen bestrider kraven från Maries föräldrar och den yngre brodern men medger ett schablonbelopp med 50 000 till vart och ett av de två barnen.

- När det gäller skadeståndet så överlämnar jag till rätten att bedöma storleken, sade 39-åringens advokat, Tomas Wikner, under sitt slutanförande.

Tingsrättens beslut i skadeståndsfrågan meddelas samtidigt med domen mot 39-åringen.

GÖRAN DANIELSON GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons