Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

39-åring begick självmord i häkte

Annons

En 39-årig man hittades på lördagsmorgonen död i häktet i Malmö. Mannen, som begick självmord, hade dagen innan mottagit besked om att han skulle utlämnas till Frankrike.

Mannen hade suttit häktad i nästan tre månader i väntan på beslut om eventuell utlämning. På fredagen fick han beskedet att hovrätten avslagit hans begäran om att få bli kvar i Sverige.

39-åringen, som var svensk medborgare, var inte satt under någon speciell bevakning. Det var vid mat, dusch och promenader som han hade kontakt med personal.

Enligt Hans Svensson ansågs inte någon förhöjd självmordsrisk föreligga, eftersom det brott 39-åringen misstänktes för inte ger så stränga straff.

När 39-åringen mottog beslutet från hovrätten på fredagen reagerade han inte på något speciellt sätt, och personalen informerade honom om att han kunde överklaga beslutet till Högsta domstolen.

Mannen hittades död strax efter klockan åtta på morgonen, mindre än 24 timmar efter att han mottagit hovrättens besked. Han hade hängt sig med ett sönderrivet lakan i toalettdörren.

Senast något lyckades ta livet av sig på Malmö häkte var i februari 2006. Tillvägagångssättet var då detsamma.

Polisen genomförde under lördagen en undersökning av cellen. Kriminalvården kommer att också undersöka fallet.

TT

Mer läsning

Annons