Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

389 000 i skulder till staten

Annons

Tallmogården, eller Sunnansjö Spa AB, har hamnat i ekonomiskt trångmål. Företaget har dragit på sig stora skulder i form av obetalda skatter och arbetsgivareavgifter. Totalt handlar det om en sammanlagd statlig fordran på 389 000 kronor.

Det meddelades från skattemyndigheten på fredagen. Enligt handläggare på myndigheten har företaget fått flera påminnelser i god tid före den sista förfallodagen som var i måndags den 26 maj.

Eftersom skulden fortfarande inte har reglerats kommer ärendet inom kort att överlämnas till kronofogdemyndigheten för indrivning.

Det uppkomna läget har enligt uppgift skapat oro i personalleden. Företaget sysselsätter för närvarande ett 70-tal medarbetare inklusive extrapersonal.

Har ni bekymmer på Tallmogården?

- Bekymmer? Det är väl att ta i. Jag vill i så fall säga att vi har tillfälliga bekymmer, säger ägaren, vd:n och tillika styrelseordföranden Marie Tegnér som för närvarande befinner sig på solsemester.

- Det hela beror helt enkelt på att "timingen" har blivit lite dålig och att vi väntar på en intäkt som vi vet är på gång. Men totalt sett har vi läget under kontroll så det är ingen fara, säger hon lugnande.

Mer läsning

Annons