Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-åring dömd till vård

Annons

Det var i somras som Malungsbon stod åtalad för en rad brott som misshandel, olaga hot, övergrepp i rättssak, försök till stöld och hot mot tjänsteman. Brotten hade Malungsbon gjort sig skyldig till under första halvåret i år. Han greps i juni och har sedan dess suttit häktad. Tingsrätten beslutade att Malungsbon ska vara kvar i häkte tills han förs över till sluten vård.

Efter rättegången i juli begärde kammaråklagare Åke Hagman att en rättspsykriatisk undersökning skulle göras av Malungsbon och resultatet från denna innebar att åklagaren yrkade på den här påföljden som också tingsrätten fastställde.

Vid rättegången i juli nekade Malungsbon till i stort sett alla anklagelser som riktades emot honom.

Malungsbon kriminella framfart kulminerade under juni då han bland annat hotade att han skulle bränna ner ett hus tillhörande en Malungsbo. Detta var en hämnd för att han hade avvisats från ett gym i Malung.

Ett av brotten var hot mot tjänsteman. Det var Malungs socialchef Jan Bornestig som hade hotats av Malungsbon. I ett annat fall hade Malungsbon under ett års tid trakasserat och hotat en ung kvinna.

Malungsbon hade också misshandlat och hotat en 12-årig pojke. Vidare hade han hotat ett par unga kvinnor som arbetade i en kiosk i centrala Malung. Vid ett tillfälle hade den 38-årige Malungsbon sagt att han skulle hacka en av kvinnorna i småbitar. Även här nekade Malungsbon till alla anklagelser.

De drabbade hade krävt skadestånd och flera skadestånd dömdes också ut av tingsrätten, allt från tio tusen kronor till drygt två tusen kronor. Fyra av brottsoffren fick skadestånd och förutom påföljden rättspsykriatisk vård dömdes Malungsbon också att betala fem hundra kronor till brottsofferfonden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons