Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37-åring anhållen för rån mot Hemköp city

Annons

Den anhållne är dessutom misstänkt för misshandel när han vid tillfället gick handgripligt tillväga mot en butikskontrollant.

Det var vid middagstid på torsdagen som 37-åringen ertappades med att snatta en tub tandkräm och en flaska schampo. En kontrollant blev varse mannens förehavanden och ingrep.

I det läget uppstod handgemäng och enligt Ludvikapolisen ska den misstänkte ha knuffat kontrollanten i bröstet. Han misstänks även för att ha drämt till kontrollanten med en armbåge mot hans käke.

Efter tumultet flydde den misstänkte ut ut butiken och vidare mot en parkerad bil. Kontrollanten och en av Hemköps anställda sprang efter och lyckades se när 37-åringen hoppade in i bilen och skyndsamt körde iväg.

Polisen larmades och en patrull anträffade det aktuella ekipaget på en plats strax utanför centrum.

Den misstänkte, som fanns kvar i bilens närhet, greps och togs med till polisstationen där han senare anhölls av jourhavande åklagare.

Häktningsframställan mot mannen inlämnades på fredagen och väntas inledas redan i dag lördag. Enligt Dalapolisen i Falun har dock rubriceringen ändrats till misshandel och snatteri.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons