Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36 milj nyinvesteras

Annons

- Den största delen av dessa investeringar är en ny sexstolslift som kommer att byggas på central plats i anläggningen. Målsättningen är att få liften klar till vintern, under förutsättning att leverantören hinner få fram den maskinella utrustningen, säger Stötens vd Fredrik Larsson.

Den nya stora liften kommer att öka Stötens liftkapacitet avsevärt. Liften kommer att starta vid Skidtorget, som ligger mitt i Stötenanläggningen, och den kommer att ersätta en mindre knapplift.

- I och för sig är det positivt att liftkapaciteten ökar, men ännu viktigare är att det blir mer komfortabelt och bekvämt för våra skidgäster att kunna sätta sig och vila benen en stund då de åker upp i liften. Då har de krafterna kvar tills de ska åka utför pisterna, säger Fredrik Larsson.

Stötens ansökan till Nutek omfattar investeringar på totalt 36 miljoner kronor. Därav beräknas att den nya liften tar cirka 30 miljoner kronor i anspråk.

I investeringspaketet ingår också en mindre transportlift, två nya nedfarter och kompletteringar av snökanonsystemet. Dessutom några insatser för att bredda utbudet av sommaraktiviteter.

- Vi vill bli mer intressanta för sommargäster och stugägare i området. Därför kommer vi att bygga en tennisbana och en bana för bangolf, eller minigolf. Uppe på fjället, i anslutning till den nya stollinbanans toppstation, ska vi anlägga stigar så att rörelsehindrade och rullstolsbundna får möjlighet att ta sig en bit ut på kalfjället, säger Larsson.

Stöten har klart med bygglov för och finansiering av de nu planerade åtgärderna. Men det återstår som nämnts att se om liften hinner bli klar till kommande vintersäsong.

Parallellt med de nu aktuella investeringarna fortsätter också projekteringen av en 18-håls golfbana i området. Denna ska ytterligare bidra till att stärka Stötens position som sommarort.

- En annan investering som vi har i tankarna är en stollinbana vid Branta Torget och den hoppas jag att vi ska kunna bygga inom en inte alltför avlägsen framtid, säger Fredrik Larsson.

Larsson håller för övrigt på att avsluta sitt vd-uppdrag i Stöten för att helt ägna sig åt att vara Sverigechef för Norlandiahotellen. Den norska hotellkedjan äger skidanläggningen Stöten i Sälen och ytterligare åtta hotell- och resortanläggningar runt om i Sverige.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons