Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36:e marschen till gräsbrickan

Annons

Gräsbricksmarschen mellan Heden i Lima och Gräsbrickans fäbod arrangeras lördagen den 14 juni för 36:e året sedan starten.

Det här har blivit en tradition som samlat många Limabor men även folk utanför Limas gränser. Det torde inte bli något undantag heller denna gång. Den som startade Gräsbricksmarschen en gång i tiden, Bertil Eskilsson, finns naturligtvis med som alltid och numera har han också flyttat hem till sin barndomsbygd efter många år på annan ort.

Som vanligt samlas man vid Erlandssgården i Heden i Lima och där kommer Erik Stengårds att blåsa en trumpetfanfar medan Bertil Eskilsson, som traditionen bjuder kommer att hålla hälsnings-talet. Komminister Jan Busk ska leda en morgonadakt och spelmän från bygden ska svara för underhållning innan Erik Stengårds blåser in Fäboddagen och vandringen tar sin början mot Gräsbrickans fäbod, en nätt promenad på 28 kilometer.

Vandringen från Heden går genom Mosätra fäbod ner till Almån och vidare mot Sveriges sydligaste fjäll Storvarden eller Tandövarden vidare över Borbergskölen innan man så småningom når Gräsbrickans fäbod.

Framme vid fäboden blir det en hel del underhållning med kölning av Sara Helje, och Sara tillsammans med Mattias Helje svarar också för ankomstmusiken. Andra som medverkar med sång och musik är Kersti Branäs, Mikael Kokanen, bygdespelmän och en medaljutdelning förrättas sedan av Bertil Eskilsson.

Det kommer också att finnas ett dukat långbord vid ankomsten med sommarens alla läckerheter som väl kommer till pass efter den 28 kilometer långa vandringen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons