Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36-årig man knivskuren

Annons

Polisen larmades klockan 03.42, natten till onsdag, till en adress på Kyrkogatan i Orsa. I den aktuella lägenheten påträffades lägenhetsinnehavaren, en 38-årig man, liggande med ett två centimeter djupt sticksår i bröstet.

I lägenheten fanns ytterligare en person och både han och lägenhetsinnehavaren hävdade att det var en tredje person som orsakat knivskadan. Vittnet förklarade att den tredje personen avvikit från lägenheten och att han inte kände igen honom. Den knivskadade mannen kunde inte heller ge några upplysningar om den tredje personens identitet.

36-åringen fördes till Mora lasarett för att få skadan omsedd. Enligt uppgift är han inte allvarligt skadad.

De båda som fanns i lägenheten har berättat att de festat alltsedan skärtorsdagen och att 38-åringen fick knivsticket redan vid 22-tiden på tisdagskvällen. Varför det dröjt drygt fem timmar innan polisen larmades kunde de inte närmare förklara.

Senare under onsdagen grep polisen en misstänkt gärningsman. Det är en 25-årig Orsabo som är anhållen. Mannen är misstänkt för knivskärningen under rubriceringen grov misshandel. 25-åringen uppger själv till polisen att han tog upp kniven sedan han råkat i delo med de övriga i sällskapet.

25-åringen säger att han endast hållit i kniven utan avsikt att använda den, men att 38-åringen kommit emot honom och blivit knivskuren i bröstet, mer eller mindre likt en olyckshändelse.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons