Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34 som pluggar fick fondpengar

Annons

På Kristi himmelsfärds dag skedde högtidlig stipendie- utdelning i Aspeboda. Det var 34 ungdomar med anknytning till socknen som fick 2 000 kronor ur Anna V Ströms donationsfond. Den används för att stötta dem som studerar på högskolor eller universitet och man kan söka den tre gånger.

Det var kyrkorådets ordförande som delade ut stipendierna i samband med gudstjänsten.

Länsstyrelsen gav miljönämnden rätt

FALUN. Haddad import och export överklagade i våras miljönämndens beslut om att företaget senast den 1 oktober 2003 måste återrapportera vad markundersökningar visat. Detta med bakgrund av att det i området kring Hinsens sågverk finns miljöfarligt avfall. Nu har länsstyrelsen beslutat i frågan och ger miljönämnden rätt: "Åtgärderna bör genomföras inom en i beslutet angiven tid eftersom det är angeläget att föroreningssituationen på platsen klarläggs."

Ingen hyressänkning på grund av strejken

FALUN. Lugnets Taverna får ingen hyresreducering på grund av att simhallen hållits stängd när Kommunal strejkade. Fritidsstyrelsen avslog ansökan då man inte anser att kommunen kan hållas ansvarig för olägenheter i samband med "arbets-inställelse".

20 cyklade

med korpen

FALUN. Korpens cykelturer i Falun under förra veckan samlade 20 startande, varav 15 i Falun, två i Vika och tre i Sundborn. Veckans vinnare: Trisslott fick Astrid Backlund i Sundborn, handduk Gunnar Blom i Falun och strumpor Rune Hjelte i Falun.

Mer läsning

Annons