Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-årig åtalad i knarkhärva

Annons

De tre sitter häktade sedan början av förra månaden.
Enligt stämningsansökan har verksamheten varit omfattande med bland annat köp av ett parti amfetamin till ett värde av 70 000 kronor i syfte att sälja det vidare.
Åtalet omfattar fyra punkter.
Samtliga gäller misstänkt narkotikabrott. I en av åtalspunkterna, som bland annat rör den aktuella affären rubriceras brottet som grovt.
– Ludvikabon och Borlängebon har tillsammans och i samförstånd i Östhammar förvärvat amfetaminet i överlåtelsesyfte. Ludvikabon har samma dag olovligen transporterat narkotikan, som inte varit avsett för eget bruk, till trakten av Heby där det togs i beslag, hävdar vice chefsåklagaren Sven-Erik Lind på åklagarkammaren i Falun.

Det aktuella partiet ska ha omfattat drygt fem hekto amfetamin vilket åklagaren bedömer som en särskilt stor mängd i sammanhanget. Det är anledningen till att brottet ska bedömas som grovt menar han.
Som bevisning mot männen åberopas olika protokoll och memorior från spaning som bedrivits mot de tre åtalade. Dessutom kommer rätten, när det blir dags för huvudförhandling, även att få lyssna till uppspelning av tolv bandade telefonsamtal där Ludvikabons röst hörs på samtliga.
En annan av punkterna handlar om att Ludvikabon i maj i år ertappades med innehav av nära sex hekto hasch och 36 extasytabletter.
Även i detta fall hävdar åklagaren att det fanns ett uppsåt att sälja preparaten vidare.

Mer läsning

Annons