Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åring åtalad för grov kvinnofridskränkning

Annons

En 33-årig Falubo har åtalats för grov kvinnofrids-kränkning. Han har flera gånger tidigare ställts inför rätta för att ha slagit sin sambo. Den här gången gäller det flera fall av misshandel som inträffat under hösten.

Enligt vittnen är det när 33-åringen "tänder av" efter att ha tagit narkotika som han slår sin sambo.

Sambon säger själv i förhör att deras förhållande varit stormigt ända sedan det började, för ungefär sex år sedan. De har varit förlovade, gifta, skilda, förlovade igen och de har ett barn tillsammans. Misshandeln började tidigt, redan i inledningen av förhållandet. Under graviditeten blev det värre, berättar sambon, men sedan har det periodvis varit bättre.

Hon har gång på gång tagit tillbaka mannen när han varit gullig mot henne, trots att han sedan återfallit i samma mönster igen. "Man är ganska hjärntvättad tror jag", säger sambon till polisen.

33-åringen sitter sedan den 10 oktober häktad för grov kvinnofridskränkning. Åtalet som i går väcktes tar upp tre tillfällen under hösten, då mannen misshandlat sambon med både knytnävar och tillhyggen. Åklagaren menar att varje gärning ska ses som ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och att det varit ägnat att allvarligt skada hennes självkänsla.

Mannen åtalas även för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott, då han den 7 juli i år ertappades med att köra bil med både alkohol och amfetamin i blodet.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons