Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32 döda i skottdrama på universitet

Annons

Ett skottdrama på ett universitet i USA krävde i dag 32 liv.

Skolledningen och polisen på området räknade med 22 dödsoffer, inklusive en skytt som själv ska ha skjutits ihjäl. Om det var en student hade kort efteråt inte kunnat klarläggas.

Ytterligare en person uppges vara gripen, och misstänkt för mord.

Därutöver hade enligt polisens uppgifter till nyhetsbyrån AP 21 personer skadats.

Fox News rapporterade senare att skottlossningen skulle ha krävt 32 liv, med hänvisning till anonyma poliskällor. Men uppgiften var inte bekräftad från något annat håll.

Dessutom förekom uppgifter om 29 skadade.

Det var två skottdramer, det andra ungefär två timmar efter det första, som inträffade på universitet Virginia Tech i USA.

Polisen tror enligt senare uppgifter att det bara var en man som sköt.

Det hus med studentbostäder där den ena delen av dramat inträffade är ett av de största på området; där finns rum för 900 studenter.

En stor del av studenterna kommer från utlandet. Virginia Tech är känt för sina utbildningar inom teknik och naturvetenskap och lockar inte minst studerande från Indien och Kina.

Skott avlossades både i en undervisningssal och på ett studenthem på universitetsområdet. Ett av morden skedde på studenthemmet, de övriga i klassrummet.

När larmet gick om att någon sköt inne på området uppmanade universitetet studenterna att stanna inomhus och hålla sig borta från fönstren _ men trots det kunde tragedin inte förhindras.

Alla ingångar till universitetet spärrades av och all undervisning ställdes in.

Aimee Kanoda, förstaårselev från Martinsville, berättade att hon liksom andra på hennes studenthem hade uppmanats att hålla sig inomhus. Via internet försökte studenterna få information om vad som hände alldeles i närheten.

Universitetets campus hyser 26|000 studenter. Det var andra gången på mindre än ett år som det förekom skottlossning där. Förra gången var det en förrymd fånge som efter en dödsskjutning hade tagit sin tillflykt till universitetsområdet.

Dramat är ett av de värsta som skett i skolmiljö i USA. I Austin i Texas sköts 15 personer ihjäl och 31 andra skadades i augusti 1966. Skytten hade också mördat sin fru och sin mor kvällen innan.

TT

Mer läsning

Annons