Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-åring häktas i dag

Annons

Det var på natten mot lördagen den 23 april som en medvetslös 19-åring upptäcktes på gatan mittemot polishuset i Avesta. Han var svårt knivskuren och hade förlorat mycket blod. När polisens hundpatrull följde spåren som ledde till trappuppgången på Myrgatan 4 C påträffades den 22-årige man som redan avlidit av skadorna efter att ha blivit knivhuggen.

Redan samma dag fick polisen mängder med uppgifter om tidigare händelser där 22-åringen varit på platser där det förekommit bråk mellan ungdomar. Bland annat på Plus-parkeringen i centrala Avesta.

I ett tidigt skede kom det fram att den nu anhållne 32-åringen hade tillgång till en nyckel som gjorde att han kom in i trapphuset där 22-åringen mördades.

Kamrater till 22-åringen har berättat att han sedan förra året känt sig hotad av 32-åringen som även dragit fram en kniv för att förstärka hoten.

Bland annat har det handlat om en gitarr. Den 32-årige mannen har anklagat 22-åringen för att ha stulit gitarren. Medan 22-åringen hävdat att han köpt den i god tro från en annan person.

Enligt kommissarie Bo Persson som är spaningsledare i mordfallet har misstankarna mot 32-åringen stärkts under utredningens gång.

Och i tisdags var misstankarna så starka att vice chefsåklagare Olle Sohlberg halv två på eftermiddagen anhöll mannen i sin frånvaro.

- Han greps samma dag klockan 16.48 på en adress i Avesta. Gripandet var odramatiskt, säger Bo Persson.

Men det var inte i bostaden som han greps. 32-åringen flyttade från sin bostadsadress i tisdags, alltså samma dag han greps.

Vid det första förhöret i polishuset i Avesta tidigt på tisdagskvällen nekade 32-åringen till anklagelserna om mord och försök till mord.

Då beslutade förundersökningsledaren, vice chefsåklagare Olle Sohlberg, att anhållandet skulle bestå.

På onsdagen lämnade åklagaren in en häktningsframställan till Falu tingsrätt som på eftermiddagen beslutade om att häktningsförhandlingen ska hållas klockan 13 i dag.

På onsdagen var polisens tekniker på plats i Avesta för att göra en teknisk undersökning av 22-åringens bostad och andra utrymmen.

- Utredningsarbetet går nu vidare med ytterligare förhör och husrannsakningar, säger Bo Persson.

Den anhållne 32-åringen är inte känd för några våldsbrott. Han förekommer bara med penningböter för fortkörning i polisens belastningsregister.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons