Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31 sägs upp vid ABB

Annons

Före semestern i fjol informerade ABB om övertaligheten. MBL-förhandlingarna inleddes den 24 september 2003 med målet att komma ned till en ny organisation om 320 medarbetare till halvårsskiftet i år.

Men det har dragit ut på tiden. Under förhandlingen har företaget och facken tillsammans nu hittat lösningar för 102 medarbetare.

I Västerås erbjöds i somras 160 ABB-anställda vid Utilities ett motsvarande program som nu bjuds i Ludvika, med skillnaden att facken inte skrev på avtalet.

CF:s ordförande, Bertil Nordqvist, anser att man i Ludvika gjort det bättre från företagets sida.

- De har jobbat mer intensivt med att hitta lösningar. Kompetensundantagen som gjorts är motiverade och dem accepterar vi. Därför har vi skrivit under avtalet. Jag beklagar att en del äldre med lång anställningstid drabbas.

- Undantagen som företaget begärt nu är välmotiverade och ser vi lösningen som ett paket så öppnas möjligheten att hitta fler lösningar med avtalspensioneringar på andra Ludvikaenheter. Därmed tror jag att vi ska sätta citationstecken runt 31 för vi kommer att minska antalet ytterligare, säger Persson och SIF:s ordförande Nils Olof Olsson håller med.

- Från början var det allt för många kompetensundantag men de har under resan krympt. Väntan har varit plågsam men alla inser att det var motiverat. Och att bli uppsagd är inte detsamma som att bli arbetslös. Andra Novusprogram har klarat 80 procent efter åtta månader. Jag tror personligen att det blir få av de varslade som kommer att stå utan jobb efter då varslen träder i kraft om tolv månader, säger SIF:s ordförande Nils-Olof Olsson.

Av de 31 drabbade är 12 CF-medlemmar, 16 SIF-medlemmar och tre oorganiserade. Inga metallare berörs och det har stått klart sedan länge.

- När en metallare ser att något håller på att hända så ser de till att snabbt hitta något nytt, säger metalls Rolf Häggman.

Vid HVDC har sju tjänstemän och fyra metallare som är i kategorin 62+ erbjudits avtalspension och många HVDC-medarbetare har eller kommer att få nya jobb då ABB också arbetar med ett 62+ erbjudande inom övriga ABB-enheter i Ludvika.

- Vi håller på att inventera hela Ludvika, en del av de 102 har fått nytt jobb på detta vis och denna process fortgår, säger informatören Susanne Figeholm.

HVDC-chefen Jan Söderström motiverar den långa förhandlingstiden med att ABB och facken arbetat för att minimera antalet uppsägningar och ta tillvara så mycket kompetens som det går.

- Vi och facken är helt överens och har tillsammans hittat lösningar åt många människor. Jag hoppas också att de flesta av dem som sägs upp snabbt hittar nytt jobb i karriärändringsprogrammet, säger Söderström som hoppas att hans medarbetare nu när de har facit fått bättre förståelse för att det drog ut på tiden.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons