Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-åring avled efter knivslagsmål i Mora

Annons

Polisen fick larmet om knivslagsmålet klockan 15.15 på torsdagseftermiddagen. En patrullbil kallades ut till bostadsområdet Rödmyren norr om Mora. Enligt uppgift ska då en 31-årig man ha legat svårt blödande på gräsplätten på framsidan av radhuset. Mannen fördes omedelbart till Mora lasarett där han dödförklarades.

I radhuset bor en 42-årig man och denne greps omedelbart av polisen. Han sitter nu anhållen på polisstationen i Mora misstänkt för att ha utfört gärningen. Vad rubriceringen blir är ännu oklart men enligt kommissarie Sven-Åke Petters vid dalapolisen så blir det förmodligen mord alternativt dråp. Åklagaren har nu tre dagar på sig att begära mannen häktad.

Vad som orsakat knivslagsmålet är polisen förtegen om. Enligt initierade källor ska den gripne 42-åringens flickvän vara syster till den dödade 31-åringen. Kvinnan ska, enligt grannar till paret, ha befunnit sig i radhuset när knivslagsmålet ägde rum.

Kommissarie Sven-Åke Petters bekräftar att fler personer än den gripne och den omkomne ska ha befunnit sig i radhuset, men vill inte uppge vilka eller hur många.

Enligt källor till tidningen ska den dödade 31-åringen vara hemmahörande i Orsa.

Polisen i Mora bekräftar att båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

Under torsdagen fanns ingen teknisk personal vid dalapolisen att tillgå då de är fullt sysselsatta med mordet på den 48-årige polisen i Hedemora. I stället sökte man tekniker i Västerås, Gävle och Uppsala. På torsdagskvällen hade dock ingen teknisk undersökning genomförts. Gräsplätten, där 31-åringen påträffades, är övertäckt med en presenning.

När tidningen besöker bostadsområdet vid 19-tiden på torsdagskvällen är dörren till radhuset öppen. Blodspår syns på golvet i hallen och på en trasig stol. De närmaste metrarna är avspärrade för allmänheten och två vakter vaktar området kring huset.

Vid 20-tiden i går uppgav Sven-Åke Petters att den tekniska undersökningen kommer att genomföras i dag, fredag, av tekniker från Gävle polisdistrikt.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons