Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-årig man dödad med kniv i slagsmål

Annons

Polisen fick larmet om knivslagsmålet klockan 15.15 på torsdagseftermiddagen. En patrullbil kallades ut till Hallonstigen i bostadsområdet Rödmyren norr om Mora.

Enligt uppgift låg en 31-årig man svårt blödande på gräsplätten på framsidan av radhuset. Mannen fördes omedelbart till Mora lasarett där han dödsförklarades.

I radhuset bor en 42-årig man och denne greps omedelbart av polisen. Han sitter nu anhållen på polisstationen i Mora misstänkt för att ha utfört gärningen. Vad brottsrubriceringen blir, är ännu oklart men, enligt kommissarie Sven-Åke Petters vid Dalapolisen, blir det förmodligen mord alternativt dråp. Åklagaren har nu tre dagar på sig att begära mannen häktad.

Vad som orsakat knivslagsmålet är polisen i Mora förtegen om. Enligt initierade källor ska den gripne 42-åringens flickvän vara syster till den dödade 31-åringen. Kvinnan ska, enligt grannar till paret, ha befunnit sig i radhuset när knivslagsmålet ägde rum.

Kommissarie Sven-Åke Petters bekräftar att fler personer än den gripne och den omkomne ska ha befunnit sig i radhuset, men vill inte uppge vem eller hur många.

Enligt anonyma källor ska den dödade 31-åringen vara hemmahörande i Södra Grunubergs fäbodar, öster om Orsa, och vara känd missbrukare och kriminell. Polisen i Mora bekräftar att båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

Under torsdagen fanns ingen teknisk personal vid Dalapolisen att tillgå, då den är fullt sysselsatt med mordet på den 48-årige polisen i Hedemora. Istället sökte polisen tekniker i Västerås, Gävle och Uppsala. På torsdagskvällen hade dock ingen teknisk undersökning genomförts.

Gräsplätten, där 31-åringen påträffades, är övertäckt med en presenning. När tidningen besökte bostadsområdet vid 19-tiden på torsdagskvällen, var dörren till radhuset öppen. Blodspår syntes på golvet i hallen och på en trasig stol. De närmaste metrarna är avspärrade för allmänheten och två vakter bevakar området kring huset.

Vid 20-tiden på torsdagen uppgav Sven-Åke Petters att den tekniska undersökningen kommer att genomföras idag, fredag, av tekniker från Gävle polisdistrikt.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons