Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31 ABB-anställda varslas i Ludvika

Annons

Före semestern i fjol informerade ABB om övertaligheten. MBL-förhandlingarna inleddes den 24 september 2003 med målet att komma ned till en ny organisation med 320 medarbetare till halvårsskiftet i år.

Men det har dragit ut på tiden.

I Västerås erbjöds 160 ABB-anställda ett motsvarande program som nu bjuds i Ludvika - men facken skrev inte på avtalet.

CF:s ordförande Bertil Nord-qvist anser att man i Ludvika gjort det bättre från företagets sida.

- De har jobbat mer intensivt med att hitta lösningar. Kompetensundantagen som gjorts är motiverade och dem accepterar vi. Därför har vi skrivit under avtalet. Jag beklagar att en del äldre med lång anställningstid drabbas

- Undantagen som företaget begärt nu är välmotiverade och ser vi det som ett paket så öppnas möjligheten att hitta fler lösningar med avtalspensioneringar på andra Ludvikaenheter. Därmed tror jag att vi ska sätta situationstecken runt "31" för vi kommer att minska antalet ytterligare, säger CF:s ombud på HVDC Roland Persson.

- Jag tror att det blir få som står utan jobb när varslen träder i kraft om ett år, säger SIF:s ordförande Nils-Olof Olsson.

Av de 31 drabbade är 12 CF-medlemmar, 16 SIF-medlemmar och tre oorganiserade. Inga metallare berörs.

Vid HVDC har sju tjänstemän och fyra metallare som är i kategorin 62+ erbjudits avtalspension och många HVDC-medarbetare har eller kommer att få nya jobb då ABB också arbetar med ett 62+ erbjudande inom övriga ABB-enheter i Ludvika.

- Vi håller på att inventera hela Ludvika, en del av de 102 har fått nytt jobb på detta vis och denna process fortgår, säger informatören Susanne Figeholm.

HVDC-chefen Jan Söderström motiverar den långa förhandlingstiden med att ABB och facken arbetat för att minimera antalet uppsägningar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons