Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 anmälda till företagardagen i Mora

Annons

Nära 300 anmälda till företagardagen i Mora. En tredjedel av deltagarna kommer från offentlig sektor.

- Inget anmärkningsvärt med det. Så har det alltid varit, säger Inger Pettersson vid kommunens utvecklingskontor.

Det är inte så att företagardagen tappat sin rätta målgrupp, företagarna, och ersatts av ett auditorium som sitter där på skattebetalarnas bekostnad, menar Inger Pettersson.

- Det har alltid varit ungefär den här uppdelningen och när fredagens arrangemang har temat är "ledarskap i med och motgång" är dessa frågor lika aktuella i den offentliga sektorn.

Inger Pettersson anger vidare att det i deltagarförteckningen kan stå en kommun eller organisation från offentlig sektor som anmälare, men att det finns företagare som deltar som anmälarens gäst.

Företagardagen i Mora engagerar i huvudsak folk från Dalarna vilket Inger Pettersson förklarar med att det är sportlov i hela Mälardalen och därför är det knappast troligt att räkna med någon tillslutning från den regionen.

Kommunalrådet Gunnel Söderberg, m, instämmer i vad Inger Pettersson säger och hon vill även poängtera att det i Mora under en vecka arrangeras tre konferenser (Tjejkonferensen, Kyrkokonferensen och Företagardagen ) som tillsammans lockar nära 800 personer på åhörarplats.

- Det tycker jag är riktigt bra, säger hon.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons