Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 plus ska få eget dansgolv

Annons

Rolf fick idén till dans för mogen publik när han upptäckte att 400, kanske 600 masar och kullor regelbundet åker runt till de olika dansarrangörerna. Hedemoraparken, Stora Björn i Borlänge och Rättvikparken, som har mest dans under sommaren.

-Alla dessa människor kan inte ha fel. Så roligt är det att dansa. Och under dansbandsveckan i Malung kommer närmare 30 000 personer. De kan inte heller ha fel, säger Rolf Gisslar, som har en bakgrund i hotellbranschen som nattportier och vakt.

- Jag har jobbat på alla krogar i Siljansområdet och sedan jag blev ensam när min hustru gick bort, kände jag att jag levde upp när jag dansade.

- Här på Restaurang Caesars är lokalerna mycket bra och jag har träffat många trevliga, dansanta människor när jag själv varit ute och dansat. I Rättvik finns inte många möjligheter till dans på vintern och därför frågade jag Maan Maluf och personalen på restaurangen, som tyckte att idén var bra.

- Många har vuxna barn och chans att gå ut och dansa igen. Det blir dansotek, inte dans till levande musik.

Rolf tror att många väljer det bekvämaste alternativet. Att sitta hemma i soffan och se på tv. Han var själv där, tills den dag eller kväll han tog steget.

- Man hittar på många ursäkter, har inget att ta på sig, utseende, ja, en massa saker kommer emellan. Efter första gången är det lättare att komma iväg. Kläder och utseende betyder mindre. Många vill dansa, ha motion. Andra vill kanske något mer, träffa en partner. För mig är dansen i alla fall mer än motion. Det är roligt att bjuda upp någon och lära känna nya människor. Många vill dansa och ha trevligt.

Det är andra gången som mogen dans arrangeras på Caesars och minimiåldern är 30 år.

- I vissa fall kan det bli legkontroll, säger Rolf Gisslar.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons