Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 jobb försvinner

Annons

Nu avvecklas verksamheten i Insjön och produktionen flyttas till Värnamo.

30 jobb försvinner från Insjön.

Lennart Björk, vd för Årevall Plast i Dalarna AB i Insjön, bekräftar beslutet att verksamheten i Insjön avvecklas och motiverar flytten till Värnamo med att man där har en modernare anläggning och till detta överkapacitet.

- Volymerna här i Insjön har sjunkit och vi måste få en större effektivitet i verksamheten, vilket vi räknar med att uppnå i Värnamo.

Förhandlingar med de anställda kommer att inledas vecka sex och Lennart Björk säger att anställda i Insjön erbjuds följa med till Värnamo.

- Det gäller inte alla 30, men ungefär hälften räknar vi med att vi kan bereda sysselsättning i Värnamo och vi kommer att erbjuda intresserade flyttbidrag och hjälp med att söka bostad.

Lars-Göran Peterson kritiseras dock av Maria Persson, facklig företrädare vid plastfabriken i Insjön.

- FM Mattsson har under Lars-Göran Petersons ledning kört den här plastfabriken i botten innan den såldes. Nu krävs jätteinvesteringar för att få den här anläggningen på rätt köl igen. Därför förstår jag Årevalls beslut, även om det är jättetråkigt, säger hon.

Börje Peterson, tidigare chef vid FM Mattsson Plast AB i Insjön, delar Maria Perssons uppfattning om att plastfabriken missköttes som dotterbolag till FM Mattsson AB.

- Inga investeringar gjordes. Verksamheten kördes i botten, säger han.

Nu flyttas alltså produktionen till Värnamo och detta kommer att ske successivt för att vara helt genomförd senast den 1 oktober i år.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons