Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 jobb blev ett tiotal

Annons

Det tog inte lång tid förrän Manpower AB lämnade lokalerna och flyttade in i ett rum hos Manpower Servicecenter AB, som har lokaler i NLT-huset.

- Vi tyckte att det var tokigt att sitta i två lokaler i Ludvika, säger Roger Kallur.

Han är platsansvarig för Manpower AB i Falun och därmed också ansvarig för verksamheten i Ludvika och Borlänge. Platschefen i Ludvika, som slutade förra våren, har inte ersatts.

- Totalt i Dalarna är vi ungefär 35 anställda. I Ludvika har vi legat ganska stabilt kring åtta-tolv personer. De flesta är fast anställda, några dock på viss tid, berättar Kallur.

ABB är den viktigaste kunden i Ludvika. Manpower AB hyr ut folk som kan sköta administrativa tjänster.

- Affärsidén är att vår personal går in hos företagen när anställda drabbas av sjukdom och vid tillfälliga arbetstoppar.

- Företagen slipper produktionsbortfall och genom vår medverkan hjälper vi också företagens kunder.

Han förklarar företagets dåliga utveckling med den rådande lågkonjunkturen. Kallur ser för dagen ingen risk för att Manpower AB helt försvinner från Ludvika.

- Vi jobbar hårt hela tiden för att få nya kunder, framhåller han.

Manpower Servicecenter AB har inte heller utvecklats lika bra som företaget trodde vid etableringen under våren 2001. Inom loppet av ett par år skulle personalantalet öka till minst 160 anställda, utlovades det.

Men som NLT berättade i höstas uppgår styrkan för närvarande till omkring 20 personer. De arbetar bland annat med att sköta lönehanteringen åt andra företag.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons