Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 000 extra till Brage för vakthållning

Annons

IK Brage får 30 000 kronor av kommunen för att klara bevakningen under sommarens upplaga av Dalecarlia cup.

Brage har sökt 62 000 kronor i stöd av kommunen för att klara bevakningen under cupen, som samlar tusentals unga från flera länder. Finansutskottet skjuter till 30 000 kronor. Resten får klubben ta ur egen kassa.

Bakgrunden till ansökan är de oroligheter som var i samband med cupen för några år sedan. Stök som enligt klubben hade lite med själva turneringen att göra, och mer med de "oroliga element" som finns i Borlänge. Kommunen beslöt då att under pågående turnering införa extern bevakning av sportfältet, det kostade kommunen 30 000 kronor.

Åren därefter har kostnaden ingått i evenemangsbidraget på 130 000 kronor som fritidsnämnden skjuter till. I år kostar bevakningen 62 000 kronor, enligt en offert från ett bevakningsföretag.

-Brage har i dag en ansträngd ekonomi och anser att detta är en samhällsbevakning som inte en ideell arrangör ska svara för, menar ordförande Peter Evertsson.

Finansutskottet går klubben delvis till mötes och beviljar 30 000 kronor.

Tung trafik stör boende

i Hytting

u Tung trafik på Hugo Hedströms väg, upplevs som störande av boende i området. Under en längre tid har åtgärder krävts.

En av de boende skriver till kommunen att Hugo Hedströms väg på en tioårsperiod "förvandlats från att vara en lugn infartsväg till villaområdet Hytting till att bli en tungt trafikerad genomfartsled för all slags tung trafik".

Enligt den boende började problemen när ett åkeri etablerade sig i området och för ett par år sedan tillkom en tankstation.

Nu, när verksamheten redan finns i området, föreslår den boende att området runt tankstationen isoleras från villaområdet.

-Det enklaste vore att upprätta en vall av något slag.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons