Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 G-utbyggnaden stort hot mot folkhälsan

Annons

Anneli Särnblad-Stoors skriver att vi måste arbeta med gränsöverskridande lösningar för att komma tillrätta med miljöproblemen.

Låt oss då även i miljöproblematiken införliva vad som i framtiden kan komma att visa sig vara ett av de största hoten mot folks hälsa. Jag talar om den högfrekventa mikrovågsstrålningen som med 3-G utbyggnaden, enligt experter, kommer att fördubblas. Idag är man i övriga Europa långt mer försiktig än i Sverige.

I Tyskland, där 14 pocent av befolkningen beräknas ha drabbats av någon form av elöverkänslighet, börjar nu myndigheter att lyssna på befolkningen. Här pågår även ett stort läkar-upprop där över tusen läkare har skrivit på. De har sett ett tydligt samband mellan ökad ohälsa, 3-G utbyggnad, och ökad användning av trådlös teknik. I Spanien och på Irland rivs master eller hindras från att tas i bruk efter uppmärksammade cancerfall bland barn där master satts upp nära skolor.

Efter en holländsk forskarrapport som visar att även icke elöverkänsliga påverkas av 3-G strålning, har Köpenhamn avbrutit 3-G utbyggnaden.

De elöverkänsliga blir allt sjukare och allt mer utsatta i takt med 3-G utbyggnaden. Nu visar forskningen att även "friska" drabbas av bland annat svår trötthet, koncentrations och minnes-störningar (själv blir jag oförmögen att klara bilkörning efter att ha passerat en mast på nära håll.)

Här i Sverige finns ingen eftertänksamhet beträffande 3-G utbyggnaden. Jag vädjar till alla svenska politiker. Vakna innan vi står inför en folkhälsokatastrof!

Marie Winqvist, Skattungbyn, medlem i Elöverkänsligas förbund

Mer läsning

Annons