Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 sittplatser skapas

Annons

Klubbdirektören Janne Simons och tränaren Harald Lückner kommer från och med nu att helt koncentrera sig på lagbygget inför kommande säsong. Problemen kring hallbygget är delegerat till styrelseledamöterna Nisse Carlsson, Gunnar Englund samt till Arne Koij som var byggledare när omklädningsdelen av hallen kom till.

Gunnar Englund säger till tidningen att det är Arne Koij som gjort det mesta av utredningsarbetet hur hallen ska få elitseriestatus.

- Enligt liggande förslag blir det läktare runt om. Genom att entrédelen byggs ut skapas förutsättningar för en ny läktarsektion på den kortsidan och genom att det på sikt tillkommer en träningshall vid andra kortsidan blir det möjligt att förbereda den införlivningen med en läktarsektion även där, säger han.

Det här kommer att ge förutsättningar för att ta emot en publik på drygt 4 000 personer, varav 3 000 får sittplatser.

I Mora har det under senare tid talats om förvärv av ett kulturhus, byggande av en evenemangshall samt utbyggnad av Morkarlby- skolan.

Över en natt blev ishallen det mest primära.

Finns då den politiska enigheten för en investering på kanske fem-tio miljoner kronor ?

- Ärendet har ännu inte kommit upp på kommunstyrelsearenan, men det jag hört och snappat upp i min politiska omgivning är att det här måste vi fixa. Det finns miljontals kronor att hämta hem i PR-värde genom att vi har ett elitserielag, säger kommunalrådet Lars Matsson-Frost och tillägger att det måste lånas upp pengar för att klara den här investeringen.

Kristdemokraten Berndt Martinsson är ordförande i tekniknämnden där ishallen var uppe till diskussion vid onsdagens sammanträde.

- Vi hade förberett en ombyggnad som skulle ge 1 200 sittplatser i hallen, men det var innan vi visste att det skulle bära ända upp i elitserien.

- Vi har inte haft den här frågan uppe i kd-gruppen ännu, men personligen är jag positiv till att hallen byggs ut till elitserie- standard, säger han.

Utbyggnader som görs kräver bygglov, men allt som görs inne i den befintliga hallen kräver inga lov.

Ärendet brådskar. Ingen tid får förspillas. Överklaganden kan bli ödesdigra.

Och så är det det här med kostnaden.

Gunnar Englund vill inte sia om vad notan kommer att sluta på men han konstaterar lugnt:

- Det är många entreprenörer som vill vara med och synas i det här sammanhanget.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons