Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27 miljoner ger nya skoterleder genom tre län

Annons

Det var den 27 september som landshövdingen på delegation gav klarsignal till de 11 432 000 kronorna ur EU:s strukturfonder som återstod att finansiera i projektet som beräknas kosta 27 miljoner kronor att genomföra under tre år.

- Nu känns det bra, säger Anders Olsson i Lillhärdal som är projektledare och som har fått vänta länge på EU-medel, då det från början ansågs för smalt med enbart en satsning på vinterverksamhet.

Numera är projektet vidgat till att omfatta året runt-verksamhet och därmed stämmer det väl med inriktingen i EU:s programdokument för Mål 1, södra skogslänsregionen.

Projektet anses ha goda förutsättningar att utveckla och förnya regionens näringsliv, leda till erfarenhetsutbyte mellan de berörda länen och kommunerna och skapa nya nätverk och arbetstillfällen.

Förhoppningen är att det ska resultera i sexton fasta arbetstillfällen och fem nya företag i regionen.

Anders Olsson ska i samarbete med arbetsförmedlingarna i regionen anställa tre medarbetare som tillsammans med honom ska leda projektet. 22 personer har anmält intresse och man hoppas ha anställningarna klara inom ett par veckor.

- Vi hoppas hinna göra undan en del jobb innan snön kommer, för att sätta full fart under våren och sommaren nästa år, säger Anders Olsson.

Andra uppgifter kan göras under vintern, som upphandlingar och träffar och avtalsskivande med berörda markägare.

- Vi har redan preliminära överenskommelser med de stora markägarna i regionen, som besparingsskogar och bolag, berättar Anders Olsson och ser fram emot att få sätta igång med det praktiska jobbet efter allt pappersarbete.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons