Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-åring häktad - bränderna kan få sitt slut

Annons

Den senaste veckans attentat kan mycket väl vara slutet på en serie anlagda bränder, minst ett tiotal, i centrala Falun under sommaren. Enligt Katarina Lindström kan det vara en och samma man som tänt på vid samtliga tillfällen.

- Därför är vi väldigt angelägna om att folk hör av sig, inte bara om de senaste bränderna utan även om iakttagelser i samband med tidigare bränder under sommaren, säger hon.

Än så länge är 27-åringen endast skäligen misstänkt för de tre brotten - försök till grov skadegörelse (Gandhis korvkiosk), mordbrand (soptunnan på Rostvändaregatan), och grov mordbrand (villabranden på Blindgatan) - under småtimmarna på torsdagsmorgonen. Om det räcker till fortsatt frihetsberövande vid dagens häktningsförhandling har Lindström en vecka på sig att förstärka

graden av misstanke till sannolika skäl, annars släpps mannen på fri fot.

- Och om man gör en sådan här sak så gör man det säkert igen, säger en märkbart oroad Katarina Lindström.

- Ja, om den här personen släpps på fri fot så är det oroande. Och är det fel person vi har gripit så är givetvis också det oroande, säger hon.

Varken husrannsakan i 27-åringens hem eller den tekniska utredningen vid de båda brandplatserna har än så länge lett till något avgörande i polisens utredningsarbete, och 27-åringen förnekar alla anklagelser.

För att komma vidare i utredningen vill polisen inte bara komma i kontakt med de personer som satt i en liten vit bil på Rostvändaregatan i 02.45-tiden på torsdagsmorgonen, utan med alla som varit i trakten av centrum-Östanfors mellan midnatt och 03.00 oavsett om man tycker sig ha sett något eller ej.

Dagens häktningsförhandling hålls bakom stängda dörrar.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons