Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-åring åtalas för grov fridskränkning

Annons

Åklagare har nu väckt åtal mot den 27-årige man som för en tid sedan häktades misstänkt för för olaga hot och misshandel. Detta sedan mannen inför flera vittnen misshandlat och hotat att döda sin dotter.

Åtalsrubriken är grov fridskränkning sedan det visat sig att pappans överfall på sin dotter inte var en engångshändelse.

Enligt uppgift ska mannen under två års tid ha såväl misshandlat som hotat sin dotter vid upprepade tillfällen.

Förutom att ha tilldelat dottern slag mot kroppen vid flera tillfällen har pappan också vid ett par tillfällen bränt henne på ena armen och handen med en cigarettändare.

Kollision vid Brovallen

u Två bilar kolliderade på riksväg 70, strax söder om Avesta, på fredagsmorgonen. Olyckan inträffade i fyrvägskorsningen vid Brovallen.

Föraren med väjningsplikt, upptäckte inte bilen som kom åkande på riksvägen, utan körde rakt ut i korsningen.

Två personer fanns i vardera bilen, men enligt räddningstjänsten blev ingen allvarligt skadad. De inblandade fördes dock till Avesta lasarett för observation.

En del av vägen spärrades av, sedan en av bilarna hamnat i diket och fällt en belysningsstolpe.

Kyrkogården vandaliserad

u Varje helg roar sig några med att köra motorcykel eller moped på Gustafs kyrkogård. Någon har dessutom vid ett flertal tillfällen försökt bryta sig in i stugan där kyrkogårdsarbetarna håller till.

- Det är konstigt att folk inte respekterar gravfriden. Jag får fylla i spåren efter dem som gör rivstarter i gångarna, säger Björn Jakobs, ansvarig för skötseln av gravplatsen.

gravfriden, säger Björn.

Crossåkandet på gravplatsen är nu föremål för en eventuell polisanmälan.

Mer läsning

Annons