Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-årig trebarnsmor kan vara den döda

Annons

Fyndplatsen på den lilla skogsvägen mellan Smedjebacken och Björsjö har varit avspärrad och bevakad av personal från Securitas dygnet runt sedan den hemska upptäckten gjordes.

Under måndagen publicerade kvällstidningen Expressen bild och namn på 27-åriga trebarnsmamman Solveig Kallio från Kopparberg. Enligt tidningen är det den kvinnan som är offret i det utbrända bilvraket

Expressen hävdar att kvinnan befunnit sig hos en manlig bekant den 16-17 januari i Säter. Samma natt stals för övrigt den Ford Sierra som kvinnan sedermera skulle anträffas i. I Kopparberg stals den 23 december stals den Saab 9000 som också anträffades som utbränd på platsen.

27-åringen hade lovat att hälsa på sin mamma den 19 januari. När så inte skedde rapporterades kvinnan som saknad.

- Jag kan varken bekräfta eller dementera tidningens uppgifter när det gäller påstådd identitet eller detaljer, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare P-G Persson, Falun.

- Vad jag kan säga är att den nämnda kvinnan ingår i en grupp av försvunna personer som vi finner "intressanta".

Av naturliga skäl är man från spaningsledningen fortfarande mycket förtegen om hur man för tillfället arbetar och hur långt man nått i sina spaningar.

- I dag sker obduktionen i Uppsala och vi hoppas att vi kan få ett svar så snabbt som möjligt när det gäller identiteten.

- När detta sedan är klarlagt så kommer det förmodligen att bli en koncentration av spaningsarbetet.

Uppgifterna om att den mördades tandkort skulle ha bidragit till ett man inofficiellt redan nu skulle ha vetskap om den dödes identitet förnekas helt av P-G Persson:

- Den uppgiften stämmer inte. Det finns inte ens några tänder att identifiera, avslöjar Persson.

Resterna av kroppen var så svårt brända att polisen inledningsvis inte var säkra på att de härrörde från en människa.

I morgon onsdag inleder för övrigt teknikerna undersökningen av den avspärrade fyndplatsen.

Det finns ännu ingen person anhållen som misstänkt för brott. På frågan om mannen, som det utpekade brottsoffret skulle ha besökt den 16 januari i Säter har underkastats någon form av förhör, svarar P-G Persson:

- Jag vill inte kommentera detta.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons