Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åring greps med ett kilo amfetamin

Annons

Det var på onsdagen den 25 januari som personal på en hamburgerrestaurang i Helsingborg kallade på vakter. På golvet på en av restaurangens toaletter, låg en man och sov.

Vakterna kunde konstatera att han var berusad och knivbeväpnad. Därför larmades också polisen.

26-åringen från Borlänge fördes till arresten i polishuset. Och det var där man gjorde fyndet. Med sig i en plastkasse bar 26-åringen ett tegelstensformat paket - innehållande ett kilo amfetamin.

26-åringen anhölls och häktades.

Samtidigt genomförde polisen i Borlänge, på uppdrag av utredarna i Helsingborg, en husrann- sakan i mannens hem. Där, i en villa i utkanten av stan, gjordes ytterligare narkotikafynd. Det rör sig om 1,2 kilo hasch, 23 gram cannabis och 62 gram alprazolam.

- Det som fanns i bostaden har han erkänt. Innehållet i plastkassen har han en annan förklaring till, säger Mikael Dignert, utredare vid polisens narkotikarotel i Helsingborg.

För polisen har mannen berättat att han fann plastkassen gömd bakom en toalettstol på järnvägsstationen i Ängelholm. Utan att kontrollera innehållet bestämde han sig för att ta den med sig på resan hem till Borlänge.

Han åkte vidare till Helsingborg, där han på Knutpunkten köpte en tågbiljett till Dalarna. I väntan på avgång drack han några öl, blev trött och somnade på hamburgerrestaurangens toalett.

I det läget, menar han, helt ovetande om att han hade ett kilo amfetamin som huvudkudde. En förklaring som åklagaren har svårt att tro på.

I förrgår åtalades 26-åringen från Borlänge för grovt narkotikabrott, narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

-Det handlar om stora mängder narkotika. Anses han skyldig riskerar han minst fem års fängelse, säger Mikael Dignert.

Rättegången hålls i Helsingborgs tingsrätt på måndag.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons