Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-årige svensken hem på onsdag

Annons

Den 26-årige man som misshandlades i samband med att en 24-årig svensk dödades vid ett nattklubbsbråk i Bulgarien förra veckan ska förhöras på tisdagen. Enligt planerna får han åka hem på onsdagen.

Mannen vårdas fortfarande på sjukhus efter de skador han fick under nattklubbsbråket. Hans tillstånd har förbättrats och läkarna är redo att skriva ut honom.

Tisdagens förhör blir det första längre som genomförs med mannen. Förra veckan hördes han om händelsen, men mycket kort eftersom hans tillstånd inte tillät en längre sittning.

Åklagaren Vessela Peeva har vägrat att lämna ut 26-åringens pass förrän han hörts på nytt.

Under förhöret med 26-åringen kommer andre ambassadsekreterare Lisa Eurén att sitta med.

26-åringen kommer enligt planerna att flyga hem till Sverige på onsdagen.

Det var natten till måndagen förra veckan som 24-åringen och hans 26-årige kamrat hamnade i bråk med dörrvakter på diskoteket Help i semesterorten Nessebar. Nattklubbsägaren har i medier sagt att svenskarna var beväpnade med kniv- och knogjärn, men det är inga uppgifter som bekräftats officiellt. På en filmsekvens som visats i bulgarisk tv tar en av dörrvakterna sats och hoppar på den liggande 24-åringens huvud. En civilklädd polis som syns i bild låter bli att ingripa _ ett agerande som nu är föremål för en utredning.

En 29-årig dörrvakt sitter sedan mitten på förra veckan frihetsberövad misstänkt för vållande till annans död.

TT

Mer läsning

Annons