Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 nya jobb till Borlänge

Annons

Gråda vägkrog förvandlas till Burger King. I går hölls en presskonferens där om- och tillbyggnaden presenterades.

Benny Andersson som driver Festmakarna Borlänge AB, Gråda vägkrog, har lämnat in bygglovsansökan till kommunen. Byggstarten är planerad till april-maj och restaurangen ska vara färdig för invigning i november.

- Har vi tur kan det bli tidigare, säger Andersson.

Mellan 20-25 personer får jobb. Det rör sig om både hel- och deltider.

- Läget är förträffligt vid riksvägen, invid stora bensinstationer och en rondell, säger Benny Andersson.

Restaurangen får plats för 125 gäster och det blir även "drive in". Inredningen i huset ska gå i amerikansk 50-talsstil, och det blir även en utbyggnad på 164 kvadratmeter. Flera parkeringsplatser tillskapas. Även för bussar. Ett antal miljoner investeras.

I och med Burger Kings etablering skärps hamburgerkonkurrensen i Borlänge. Mc Donalds har en restaurang i Kupolen och ska öppna på ytterligare en plats. Max finns på andra sidan rondellen, mitt emot blivande Burger King.

- Det här gör att kunden får en helt annan valfrihet, menar Benny Andersson.

Nuvarande verksamhet i Gråda vägkrog kommer att finnas kvar, men flyttas till Tuna restaurang, före detta Tunabaren. Denna fastighet köpte Festmakarna i höstas, och tillträde här sker den 1 juli.

Benny Andersson har drivit cateringinriktade Festmakarna sedan 1993, och utökade verksamheten 1995 med köpet av Gråda vägkrog. Sju personer sysselsätts idag.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons