Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-årsjubileet kan sluta med stämning

Annons

- Det är troligast att jag också lämnar Orsa och startar ny verksamhet i en annan bransch någon annanstans, säger Tommy, som är mycket bitter över hur han har blivit behandlad av ledningen för Orsa Grönklitt AB och även av kommunens ledande politiker.

- Hur konstigt det än kan låta, så är det nog inte det faktum att jag tvingas avsluta min verksamhet i Grönklitt efter 25 år som känns värst. Utan att jag har fråntagits möjligheten att få medverka till att utveckla anläggningen.

- Den har stått stilla, hade allt varit normalt hade jag kunnat erbjuda Grönklitts gäster en betydligt bättre service än de får i dag. Men vill de ansvariga för anläggningen ha det så, så blir det så.

Problemen för Tommy Limby började 1998 när Orsa Grönklitt bytte vd. Denne deklarerade att hans verksamhet skulle vara borta ur anläggningen inom tre år och efter den linjen har företagsledningen agerat sedan dess.

Inför vintersäsongen 2001-02 fick Tommy Limby besked att Orsa Grönklitts långsiktiga strategi är att ta över all verksamhet i Grönklitt och då kopplade han först in Företagarna och sedan jurist. Sedan dess har parterna bollat avtalsförslag till varandra, tills Tommys företag blev uppsagt och den sista maj 2003 är det slut.

Då vidtar den juridiska prövningen. Det förslag till hyresavtal, som legat till grund för tvisten, blir föremål för prövning inför hyresnämnden.

Tommy Limby avser också att få en rättslig prövning av de kontraktsbrott som han anser att Orsa Grönklitt har gjort sig skyldig till genom att bland annat ha konkurrerande verksamhet.

- Det riskerar att bli dyrt för kommunen, säger Tommy Limby, som påtalade den risken för kommunalrådet Ann Beskow redan för ett drygt år sedan.

- Min timringsverksamhet tvingades upphöra, kolmilan fick stänga, jag fick inte köpa det skogsskifte jag avsåg och när jag nu har erbjudit mig att köpa Orsa-Grönklitt AB, så får jag inte ens ett svar!

- Det finns bara en öppning för en för alla parter bättre lösning, slutar han, och det är att politikerna agerar. Men från det hållet har det hittills varit alldeles tyst.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons