Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring drunknade på badplats

Annons

- Han låg med ansiktet mot botten. Jag hittade honom inte först för vattnet är så grumligt. Han måste ha varit i ett bra tag innan jag fick upp honom, säger Bengt Lasell.

25-åringen var från Indien och studerade vid Högskolan i Borlänge. I går var han i Långsjön och badade med fem kompisar. Det sista vännerna såg av honom var att han höll i sig i badstegen. De gick upp på land ett tag och när de tittade nästa gång var 25-åringen borta. Vännerna trodde att han hade gått på toaletten.

- Han måste ha varit under vattnet i minst fem minuter innan det upptäcktes, säger Christer Granberg, polisinspektör.

25-åringen hittades under flytbryggan närmast stranden, där är vattnet mycket grumligt och runt tre till fyra meter djupt.

Bengt Lasell som äger kiosken vid Långsjön hann med att göra hjärt- och lungräddning i ungefär fem minuter innan räddningstjänsten kom till platsen. Per Andersson var en av badgästerna som precis hade kommit till Långsjön då folk upptäckte att mannen var borta.

- Det var ingen som förstod något, folk plaskade runt bryggan och ingen sade något. Det blev ett stort missförstånd, säger Per Andersson, badgäst som larmade räddningskåren.

De fem vännerna som också är utländska studenter i Borlänge, var chockade och fick genom Högskolan i Borlänge tillgång till en krisgrupp.

- Vi har sett till så att de som ville fått åka in till Falun för att ta farväl av sin vän. De kommer att underrätta anhöriga under kvällen, säger Susanne Corrigox, på internationella kontoret vid Högskolan i Borlänge.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons