Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring betalade resa med kompisens Visakort

Annons

En 25-åring som generöst bjudit sina Morakompisar på utlandsresa stod inför rätta vid Mora tingsrätt på onsdagen. Resan hade han betalat med en av kompisarnas Visakort utan dennes vetskap. Förutom åtalpunkterna oredligt förfarande och urkundsförfalskning var även 25-åringen, hemmahörande i Stockholm, även åtalad för bedrägeri och grov stöld.

I tingsrätten erkände 25-åringen i princip sina insatser, som ett telefonabonnemang i en kompis namn, beställning av 2 700 liter dieselolja i samma namn och lureri av en bank att bevilja kredit på 45 000 kronor till den ovetande kompisen. 25-åringen erkände också stölder på 16 platser, samt skadegörelse. Däremot nekade han till att ha bjudit på en resa genom att uppvisa en fullmakt för att få ut 9 000 kronor från en kompis Visakort. Den drabbade kamraten, tillika målsägare, uppgav i rätten att 25 åringen hade förfalskat kamratens namnteckning på en falsk fullmakt när resan betalades på en resebyrå i Mora.

Åklagaren yrkade på fängelse för 25-åringen, vars försvarsadvokat kunde förstå att rätten kunde gå på fängelse för hans klient. 25-åringen blir kvar i häktet i avvaktan på dom som meddelas den 30 juni.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons