Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 000 i belöning

Annons

- Man måste vara innovativ ibland. Det är primärt att vi hittar kroppen och det här kanske kan locka några fler att lämna tips, säger polisens presstalesman, kommissarie Bo Persson.

I dag hålls häktningsförhandlingar mot den 35-åring som i lördags kväll överlämnade sig till polisen. Så här långt i utredningen sitter fyra personer frihetsberövade, misstänkta för delaktighet i mordet. Den femte, en 28-årig Falubo, håller sig fortfarande undan men är anhållen i sin frånvaro.

Och någon kropp har inte hittats. Tipsen, som hittills nått polisen, har pekat åt flera olika håll. Man har letat på platser i Falun, men även sökt utanför länets gränser. Polishundar och även en så kallad likhund har använts i sökarbetet, men utan resultat.

Med de fynd som gjorts på brottsplatsen säger sig polisen vara säker på att 28-årige Joe Niyomwat mördades i X-teams lokal i Hosjö någon gång på morgonen 28 mars.

Av någon anledning kom han till lokalen under natten, tillsammans med två kompisar. Att Joe Niyomwat sedan tidigare haft dispyter med medlemmar i X-team är känt. Det var hans lägenhet som besköts i Gamla Främby för drygt två år sedan, då han besvarade elden och skottskadade en av personerna som befann sig i trapphuset. Den konflikten var upprinnelsen till mötet på Grand hotell en vecka senare, då sju beväpnade personer träffades för att göra upp.

Joe Niyomwat deltog inte i mötet på Grand, och har enligt uppgift hållit sig ifrån Falun sedan händelserna våren 2002. När han dök upp i Hosjö skulle han i dagarna ställas inför rätta för Främbyskotten.

Att polisen nu utfäster en belöning till den som kan lämna avgörande tips angående Joe Niyomwats försvunna kropp, är unikt.

- Vad jag vet har vi aldrig tidigare utfäst en belöning. Inte under min tid i länet i alla fall, säger kommissarie Bo Persson.

Mer läsning

Annons