Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring häktad för au pair-mordet

Annons

En 24-årig man häktades på fredagen, misstänkt för mordet på en 20-årig kvinna i Långedrag i Göteborg. Han har själv medgivit ansvar för vållande till annans död.

24-åringen häktades som misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare graden av misstanke.

Fortfarande är det mycket tyst kring utredningen, men bilden har börjat klarna. Den nu häktade mannen och den 20-åriga au|pairen var bekanta med varandra genom Göteborgs universitet, där de gick på samma kurs. Vilka motiv som ligger bakom mordet är dock ännu oklart.

Det är än så länge oklart exakt hur länge mannen funnits i Sverige. Men polisen är säker på att han bott här åtminstone ett år, då han misstänktes för en våldtäkt förra året. Mannen släpptes av domstolen vid häktningsförhandlingen i det målet, men utredningen är fortfarande öppen.

TT: Har den förundersökningen haft någon bäring på dagens mordutredning?

Den mördade kvinnan flyttade till Sverige från Kroatien för att arbeta som au|pair i en familj i Göteborg. Det var i familjens villa hon hittades mördad, tidigt på fredagsmorgonen för en vecka sedan.

Polisen kom till huset sedan bekanta till kvinnan blivit oroliga, då ingen hade hört av henne på flera dagar. Polisen tror nu att hon mördades redan på påskdagen, flera dagar innan hennes kropp hittades. Obduktionen har fastställt att den 20-åriga kvinnan blev mördad.

TT: Har någon form av vapen använts?

TT

Mer läsning

Annons