Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring åtalad för vansinnesfärd

Annons

Nu åtalas mannen som var nära att köra ihjäl flera personer på Hökargatan och Carl Sjöbergs väg den 31 juli. I den stulna bilen satt bland andra 21-åringen som senare på kvällen blev polismördare.

Den röda Volvon som tillhör kraftbolaget Fortum i Solna hade stulits, av en hittills okänd person, på Gjutargatan i Borlänge natten till den 18 juli.

Klockan var 23.55 på lördagskvällen den 31 juli då polisen grep den 24-årige mannen från Mockfjärd i centrala Hedemora. Han är nu misstänkt bland annat för olovligt brukande av bilen och sitter häktad sedan den 4 augusti. Mannen, som saknar körkort, är även misstänkt för grov olovlig körning i Hedemora och på andra platser. Hans körkort återkallades den 28 maj 2003.

Det var mycket folk i rörelse i centrala Hedemora på lördagskvällen den 31 juli då Daldansen pågick i Sveaparken. Den körkortslöse 24-åringen från Mockfjärd hade flera passagerare i den stulna bilen. En av dem var en 21-åring från Långshyttan som fått permission från ett behandlingshem i Stockholmstrakten för att kunna besöka Hedemora.

21-åringen var med i bilen när 24-åringen var nära att köra ihjäl flera personer på Hökargatan och Carl Sjöbergs väg sent på lördagskvällen.

"Vi fick kasta oss undan för att inte bli påkörda," har de vettskrämda personerna berättat för polisen.

Vice chefsåklagare Catharina Wikner påstår att 24-åringen från Mockfjärd har visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom.

Det var efter vansinnesfärden som 21-åringen från Långshyttan mördade polismannen Ulf Grape på gården utanför Grapes bostad i centrala Hedemora.

Den nu åtalade 24-åringen är inte misstänkt för att ha med mordet att göra.

Han är åtalad för olovligt brukande av den stulna Volvon, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, snatteri av 71 liter bensin värd 741 kronor från en mack i Hedemora den 31 juli, stöld av en stereo från en bil i Mockfjärd den 27 juni och försök till stöld av en informationsdator på Centralstationen i Stockholm den 16 maj.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons