Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

220 jobbar för rallyt

Annons

I helgen arrangeras Limarallyt "BC-Ruschen" för 28:e gången och årets rally kommer att bli större än någonsin.

För att genomföra ett sånt här arrangemang är det viktigt att det finns många eldsjälar och en väl intrimmad organisation och det har Lima MS lyckats mycket bra med.

Limarallyt är ett arrangemang med hög status i motorkretsar. Första gången rallyt arrangerades var 1976 och då hade man 90 startande. I år har man satt taket till 250 startande och då anmälningstiden gick ut var det 228 anmälda till tävlingen.

Det finns många trotjänare som varit med under nästan alla åren och två av dem är tävlingsledaren Per-Arne Oscarsson och biträdande tävlingsledaren Ann-Mari Levin.

- Men det är enorma förberedelser som krävs och under tävlingsdagen har vi cirka 220 funktionärer i arbete för allt ska klaffa, säger Ann-Mari Levin.

Samtidigt som Limarallyt nu arrangeras för 28:e gången så firar Lima MS sitt 30-årsjubileum och att man då kommer att få ett rekorddeltagande känns naturligtvis bra, säger tävlingsledaren Per-Arne Oscarsson.

Årets Limarally har en sträckning på nio mil med fem specialsträckor och sammanlagt handlar det om elva klasser. Men den totala väglängden man använder sig av i detta rally är 15 mil fina vintervägar.

De tidigare rekordsiffrorna då det gäller antalet startande har legat en bit över två hundra men den här gången kommer alla tidigare rekord att slås.

- Men det kommer inte att vålla några problem eftersom vi har en väl intrimmad organisation för den här tävlingen med många eldsjälar och trotjänare, säger Per-Arne Oscarsson som är övertygad om att det blir fina tävlingar och ett arrangemang som kommer att fungera.

När vi träffar delar av organisationskommittén håller man på med de sista förberedelserna inför årets rally vid en träff i Kullerstinagården i Lima.

Både starten och målet är förlagda till Ungärde skola och vad man nu vet är att hela svenska rallyeliten kommer att finnas med i årets tävling och det finns också några hemmahopp som Jan Levin och Ingemar Höglund i A-klassen och Anders Östling och Jimmy Johansson i klassen C-förare. En av anledningarna till att det alltid är många startande i Limarallyt är de fina vintervägar man har att erbjuda i detta rally och det garanterar arrangörerna även denna gång.

Allt är dukat för en verklig motorfest då det 28:e Limarallyt avgörs till helgen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons