Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22 villainbrott sedan september

Annons

I de flesta fallen har de fräcka tjuvarna brutit sig in i villorna under dagtid, då de boende är på sina arbetsplatser eller uträttar ärenden. Det som eftersöks i villorna är i första hand guldsmycken och kontanter, alltså stöldgods som enkelt kan plockas med och vad gäller guldet, lätt kan omsättas i pengar.

Under hösten var det en våg av villainbrott, i första hand i Mora, men ett par inbrott anmäldes även från Orsa. Det blev sedan lugnt en tid och det kunde antas att tjuvarna som opererade i Ovansiljan befann sig här tillfälligt, för att sedan flytta till annan del av landet.

På måndagen kan den teorin ha spräckts. Polisen fick då två nya anmälningar om villainbrott. En villa på Gilderholsvägen har hemsökts under dagtid och en villa på Svalvägen hade inbrott mellan klockan 17.00 och 18.30. Vid båda inbrotten har tjuvarna tillgripit guld och kontanter, och de har tagit sig in i villorna genom att bryta upp fönster.

Utredningschef Hans Nylund säger att polisen tacksamt tar emot eventuella iaktagelser som kan ha gjorts på de nämnda platserna under måndagen. Gilderholsvägen och Svalvägen ligger geografiskt inte så långt ifrån varandra, på ömse sidor om Malungsvägen.

Hans Nylund säger att en del spår har säkrats från de tidigare inbrotten. Analyserna av dessa är ännu inte klara.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons