Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22 personer får gå - den första är redan uppsagd

Annons

Personec Group som ägs av TietoEnator och Nordic Capital tog över Manpower servicecenter i Ludvika den 1 februari i år. De anställda är löneadministratörer som hanterar löner, reseräkningar och i viss mån pensioner på uppdrag av privata arbetsgivare.

Nu tänker Personec lägga ner kontoret i Ludvika och arbetsuppgifterna ska hanteras i Sandviken, Stockholm och Linköping. Dråpslaget kom den 8 mars.

De fackliga förhandlingarna började hållas den 15 mars och har pågått vid flera tillfällen sedan dess.

Under onsdagseftermiddagen avslutades MBL-förhandlingarna i oenighet och redan den sista juni ska verksamheten vara avslutad i Ludvika.

- Förhandlingarna gick inte alls bra. Företaget har inte visat det minsta förståelse för att personalen har krav som inte på något sätt har varit ohemula, säger Sam Dandemar, HTF:s förhandlare i Stockholm.

- Kravet har varit att flytta uppsägningen till efter semestertiden så att personal haft möjlighet att söka jobb. Men nej. Företaget har en kärv och okänslig attityd. Bolaget har sagt att de gärna tar emot personal på andra orter men för de flesta är det omöjligt, många har barnfamiljer och det fungerar inte att pendla två timmar till Sandviken! fortsätter Dandemar.

Malin Wikström hos Personec i Ludvika känner sig, liksom de andra på företaget, svikna.

- Vi är förbannade och känner det som ett svek. Vi hade begärt en uppsägningstid på tre månader för att vi skulle kunna söka jobb under tiden. Det material som vi ska lämna över kommer att kräva en hel del. Det känns tråkigt när de inte värderar vår kunskap, säger Wikström som påpekar att hon talar för alla på arbetsplatsen.

22 löneadministratörer, i åldrarna 21-62 år, kommer i och med detta besked att inom ett par månader gå ut i arbetslöshet.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons