Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22 miljoner, varsågod...

Annons

Att erbjudandet kommer nu verkar inte vara en tillfällighet. På onsdag har nämligen kommunfullmäktige sitt junisammanträde - det sista planerade sammanträdet före slutet av september.

Kommunen har ett stort antal aktier i elverket och Hans Adaktusson erbjuder sig att betala 3500 kronor styck för dem.

Hur lockande summan är på kommunpolitikerna återstår att se. Men av de reaktioner som flera av dem gett uttryck för efter tidigare utspel, kan svaret antas bli ett nej, tack.

Om kommunfullmäktige trots allt skulle tacka ja till erbjudandet, utfäster sig Hans Adaktusson att betala samma pris till övriga aktieägare som beslutat sig för att sälja till honom.

Så här skriver han i brevet:

"Undertecknat bolag erbjuder sig härmed att till ett pris om 3500 kronor per aktie förvärva kommunens samtliga 6387 aktier i Gagnefs Elverk AB. Om kommunen önskar acceptera erbjudandet skall en skriftlig acceptans vara Upland Securities tillhanda senast kl 18.00 torsdagen den 8 juni 2006. Likvid kommer att erläggas genom Handelsbankens försorg så snart aktierna registrerats hos VPC. Om kommunen beslutar att acceptera erbjudandet kommer samma erbjudande att riktas till bolagets övriga aktieägare, varvid även de aktieägare som tidigare överlåtit sina aktier till Upland Securities AB kommer att ersättas med det inledningsvis nämnda priset."

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons