Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring omhäktad för utpressning - misstänks för ytterligare brott

Annons

Den 22-åring som ska ha försökt pressa Allards förre vd på pengar omhäktades i går av Nyköpings tingsrätt. Han misstänks nu även för att ha hotat en granne till vd:n i samband med utpressningen.

22-åringen, hemmahörande i Stockholm, sökte upp vd:n i dennes bostad utanför Nyköping den 24 september i år, med syfte att försöka pressa honom på pengar.

- Det hade skett vissa kontakter på annat sätt tidigare, men den här dagen kom det till sin spets, säger kammaråklagare Anna Carlsson, som inte vill säga någonting om vilken summa utpressningen gäller eller huruvida händelsen har med Allards att göra eller enbart med den tidigare vd:n.

Enligt uppgift till tidningen ska det dock handla om indrivning av en fordran som ett företag har hos det konkursdrabbade Allards.

- Vi utreder just nu bland annat om han har agerat på eget initiativ eller om det finns andra personer med i bilden, säger Anna Carlsson.

22-åringen förnekar brott och har en annan förklaring till varför han sökte upp vd:n. 22-åringen är även misstänkt för vapenbrott eftersom man vid en husrannsakan i hans bostad fann både ett vapen och ammunition. När han omhäktades i går lade man till ännu en brottsmisstanke, om olaga hot. Hotet ska ha riktats till en granne till vd:n och dennes familj i det område utanför Nyköping där de bott. Nu vistas de på hemlig ort, men enligt polisens kriminalunderrättelsetjänst har hotet mot familjen förminskats.

Kammaråklagare Anna Carlsson räknar med att kunna väcka åtal mot 22-åringen om två veckor. Strax därefter ska rättegången mot Allards ledning återupptas.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons