Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring knivmördad i Hallstahammar

Annons

En 22-årig man knivskars till döds i Hallstahammar natten till midsommarafton. Ett par timmar senare greps en 24-årig man i Västerås misstänkt för mord. I förhör var han mycket förtegen men anhölls av åklagare.

Det var i samband med ett bråk på Hammartorget strax före midnatt som 22-åringen knivhöggs i bröstet. Han fördes till centrallasarettet i Västerås där han avled strax före klockan ett på natten.

Ett tiotal personer blev vittnen till dådet som skedde när själva bråket hade lugnat ner sig.

Polisen har ännu inga teorier om vad som kan vara motivet.

Det är oklart om offret och den misstänkte gärningsmannen kände varandra. Ingen av dem är tidigare kända för någon form av brottslighet.

Polisen anser sig dock ha klarlagt flera detaljer under mordnatten.

Efter knivattacken har den misstänkte mannen sprungit till sitt hem. Längs den sannolika flyktvägen har polisen hittat blodiga kläder och vad man förmodar är mordvapnet.

Polisen antar att mannen därefter fått skjuts med bil till Västerås. Där har han gått på en pub, och när han kom ut därifrån greps han av polis på Stora torget i centrum av staden.

Tekniker fortsatte på midsommaraftonen att finkamma den misstänktes troliga flyktväg, hans hem och andra platser med anknytning till mordet. Nya förhör med honom är planerade liksom förhör med vittnen.

TT

Mer läsning

Annons