Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring gick bärsärkagång

Annons

Detta har en 22-åring från Ludvika fått klart för sig efter en händelse i Ludvika den 25 april i år. Han gick närmast bärsärkagång mot vakterna och polisen.

Det hela började på en restaurang i centrala Ludvika. Han blev avvisad av en ordningsvakt och knuffade sedan vakten i bröstet med båda händerna.

När ytterligare en vakt kom till undsättning för att gripa 22-åringen krängde han med kroppen och höll undan armarna. I samband med gripandet uttalade han även hot vars innebörd var att han skulle skada eller döda vakterna.

När polisen sedan grep honom och förde mannen till polisstationen gjorde han kraftigt motstånd. En av poliserna blev även skallad i ansiktet.

22-åringen försökte även att bita en kvinnlig polis i armen och handen. Polisen blev även sparkad över benet. Vid det aktuella tillfället hotade han poliserna genom att uttala ord vars innebörd var att skada eller döda.

Händelsen den 25 april resulterar nu i nio åtalspunkter. Två fall av våldsamt motstånd, två fall av hot mot tjänsteman, två fall av våld mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt förolämpning.

22-åringen har i förhör erkänt våldsamt motstånd samt förolämpning.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons