Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring fick stryk av pensionär för valborgsraket på balkongen

Annons

Det hördes kraftiga smällar från en byggnad i centrala Avesta på valborgsmässoafton. Det visade sig vara en 22-årig lägenhetsinnehavare som avlossade ett litet fyrverkeri på balkongen.

Detta uppskattades inte av den 74-årige vicevärden. Han gick upp till 22-åringen och ringde på dörren.

När 22-åringen öppnade, knuffade vicevärden in honom i hallen, rätt in i garderobsdörren. Den unge mannen hävdar också att vicevärden slog honom i ansiktet och tog stryptag på honom. Därefter ska vicevärden ha vridit om tröjan på 22-åringen så att hans halskedja brast och gav honom rivmärken på halsen. Efteråt anmälde han den gamle mannen för misshandel.

Men 22-åringens fyrverkerier skulle orsaka honom mer bekymmer under kvällen.

Han gick återigen ut på sin balkong på femte våningen. Den här gången tänkte han skjuta av en fyrverkeripjäs med en kula i, som detonerar i luften.

Men han hade inte räknat med att kulan skulle landa på en annan balkong med ett plasttak, två våningar upp. Det blev en ordentlig brasa när taket, ett antal klädesplagg och en plaststege fattade eld. Lägenhetsinnehavarna var inte hemma, men andra som såg elden ringde brandkåren som fick rycka ut med sin stora stegbil för att släcka branden.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons