Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring åtalad för allvarlig knivskärning

Annons

Händelsen inträffade i en lägenhet i centrala Säter vid halv tvåtiden på morgonen den 18 maj när knivmannen och våldsoffret var ensamma i köket.

Enligt åklagaren träffade kniven till vänster i bröstkorgen på 19-åringen. Åklagaren menar att 22-åringen från Säter visat särskild hänsynslöshet och råhet då han utförde den livsfarliga gärningen.

Den knivskadade 19-åringen fördes i ambulans till Falu lasarett där läkare konstaterade att skadorna inte var livshotande. Men i rättsintyget står det att det var fara för den knivhuggne personens liv.

22-åringen har erkänt att han tillfogat 19-åringen knivskadan, men han hävdar att han handlat i självförsvar för att värja sig från angrepp av 19-åringen och två 20-åringar som fanns i lägenheten där det var fest med ett antal ungdomar.

Den misstänkte 22-åringen har suttit häktad sedan den 20 maj och ställs inför rätta i Falun på fredag i nästa vecka.

Efter knivskärningen blev 22-åringen överfallen av två 20-åriga män från Säter. De slog 22-åringen i ansiktet och sparkade honom på kroppen.

En annan festdeltagare misshandlades med knytnävsslag och sparkar av 20-åringarna. En av 20-åringarna är även misstänkt för att ha försökt strypa offret med händerna.

Dessutom är en av 20-åringarna misstänkt för olaga hot riktat mot den som blev nedslagen.

- Om jag hade haft en kniv skulle jag döda dig, sade 20-åringen.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons